نهادهای مردمی و دلسوزان در بحث مبارزه با مواد مخدر وارد صحنه شوند/

تبلیغات

اعتیاد

وبلاگ-کد لوگو و بنر

نهادهای مردمی و دلسوزان در بحث مبارزه با مواد مخدر وارد صحنه شوند/

وزیر کشور گفت: در مقایسه با 4 سال قبل اعتیاد رشد معتادان زن نزدیک به 2 برابر شده است و به دلیل آنکه زن اساس و محور خانواده است و وظیفه تربیت نسل را برعهده دارد، این یک زنگ خطر مهمی است.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران در آستانه روز مبارزه با مواد مخدر، با درود بر ارواح پاک شهدایی که جان خود را بر سر مبارزه با مواد مخدر فدا کردند و آرزوی طول عمر برای مقام معظم رهبری گفت: امروز روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است و مبارزه با این مواد و نقش آن در شرایط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی بسیار مهم است و برای همین سازمان ملل معاونتی را برای مبارزه با این امر گذاشته است.  

وی ادامه داد: در تمام کشورهای جهان موضوع مواد مخدر و مبارزه با آن در سطح بالای حاکمیت تعریف شده و برای اینکه اهمیت این موضوع مشخص شود توجه شما را به نظرات مقام معظم رهبری در این خصوص جلب می‌کنم.  

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال 85 سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر را اعلام کردند گفت: به تناسب اهمیت این موضوع و نیاز جامعه نشان از توجه ویژه مقام معظم رهبری به این امر بوده و سیاست‌های کلی آن را در 11 بند اعلام کرده است که ستاد مبارزه با مواد مخدر و روسای قوا مسئول شدند که این 11 بند را اجرایی کنند.  

رحمانی فضلی تأکید کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند: که این نگرانی همچنان باقی است و دست اندرکاران این بلای بزرگ و تهدیدی را که متوجه کشور است به درستی مهار نکرده‌اند و مشکلات بر روی هم متراکم شده است و از سران قوا انتظار می‌رود هر کدام سهم دستگاه خود را برای اجرا با قاطعیت و بدون فوت وقت به مرحله عمل برسانند.  

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری مبارزه با این بلای خانمان‌سوز را در راستای جهاد عنوان کردند.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به آمار و ارقام میزان مواد مخدر در کشور پرداخت و گفت: موقعیت ایران درست در کنار کشوری واقع شده که بیش از 82 درصد مواد مخدر دنیا را تأمین می‌کند و در سال 2012، 54 هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت مواد مخدر است که از این مقدار 3700 تن تریاک تولید شده که این رقم در سال 2013 به 210 هزار هکتار رسیده است.  
 
رحمانی فضلی افزود: در سازمان ملل برآورد شده که 4600 میلیارد دلار درآمد در دنیا ناشی از جرایم سازمان‌ یافته است که نقش آن مربوط به مواد مخدر بوده و این مقدار در ایران 300 میلیارد دلار، حدود 100 میلیارد تومان در سال است؛ این ارقام امکان ریسک و انجام عملیات‌های مختلف را به قاچاقچیان مواد مخدر می‌دهد.  
 
وی تأکید کرد: در دنیا 2/5 درصد جمعیت بین 15 تا 64 سال یک بار مواد مخدر مصرف کرده‌اند که این آمار در ایران حدود 1 میلیون و 600 هزار نفر معتاد در ایران است که این مسئله با توجه به اینکه کشوری اعتقادی و اسلامی‌ است قابل پذیرش نیست.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اگر هر شخصی دچار معضل مواد مخدر شود، کل جامعه در مقابل آن مسئول خواهد بود، بیان داشت: حدود 6 میلیون نفر به طور مستقیم با موضوع مواد مخدر درگیرند که این رقم زیادی است.  
 
وزیر کشور با بیان اینکه در نظرسنجی مشخص شد که 92 درصد جامعه ما نگران موضوع مواد مخدرند گفت: از این موضوع با عنوان دغدغه اصلی یاد می‌شود که باید از منظر اجتماعی به آن نگاه کنیم در این میان 7/9 درصد مردم جامعه مردانند و 3/9 درصد جمعیت معتادین را خانم‌ها تشکیل می‌دهند که در مقایسه با 4 سال قبل که اعتیاد خانم‌ها 2/5 درصد بوده، رشد معتادین زن نزدیک به 2 برابر شده است و این یک زنگ خطر مهمی است.  
 
رحمانی فضلی اضافه کرد: چون زن اساس خانواده و محور آن است و وظیفه تربیت فرزند و نسل را برعهده دارد اگر دچار مشکل شود جامعه نیز از آن تأثیر گرفته و دچار مشکل خواهد شد.  

وی همچنین به میزان تعداد معتادین شاغل پرداخت و گفت: حدود 7/52 درصد معتادین شاغلند که 700 هزار نفر را شامل می‌شوند که در حوزه اقتصادی دچار خسران و زیان شده و به انسان‌های بزه‌کار تبدیل می‌شوند.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: 47 درصد معتادین بی‌کار بودند و 63 درصد آنان متأهل که این بسیار نگران کننده است که اگر هر کدام از این خانواده‌ها 2 فرزند داشته باشند حدود 700 هزار فرزند دارند و در خانواده معتاد این فرزندان در شرایط اخلاقی و اعتقادی خاصی قرار می‌گیرند و اگر به این فرزندان توجهی نشود مسیر والدینشان را طی می‌کنند و در محیط ناهنجار قرار می‌گیرند.  
 
وزیر کشور تأکید کرد: 55 درصد طلاق‌ها به دلیل اعتیاد صورت می‌گیرد. طلاق یک موضوع مهم اجتماعی است و اگر این موضوع ریشه‌یابی نشود آثار و زیان آن دامن جامعه را می‌گیرد.   

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه حدود 65 درصد همسر آزاری‌ها به دلیل اعتیاد همسران صورت می‌گیرد، تصریح کرد: افراد معتاد همسران  مظلوم خود را وادار به انجام کارهای غیرانسانی و اخلاقی می‌کنند؛ همچنین 30 درصد کودک آزاری و 25 درصد قتل‌های عمد توسط معتادین صورت می‌گیرد.  
 
وی ادامه داد: اعتیاد خشونت را به 23 درصد و سرقت را به 40 درصد افزایش داده است و اگر ما اعتیاد را در کشور مهار کنیم، همه این درصدها کاهش خواهد یافت.

رحمانی فضلی اضافه کرد: بیش از 65 درصد از زندانیان معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر هستند که حدود 5/45 درصد آنان کسانی هستند که به صورت مستقیم با مواد مخدر سر و کار دارند و مابقی آنان قاچاق‌چیان مواد مخدراند.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در راستای مبارزه با مواد مخدر 3هزار 750 نفر شهید داده‌ایم گفت: که اگر آثار آن را بررسی کنیم عدد بالایی است، زیرا این رقم نشان می‌دهد که شهدای ما از مسئول‌ترین و مومن‌ترین افرادی بودند که برای ارزش‌های دینی جامعه جان خود را از دست دادند. همچنین 12 هزار نفر نیز در راه مبارزه با این مواد جانباز داده‌ایم که اقداماتی که در این امر صورت گرفته موفقیت‌هایی را داشته‌ایم اما هنوز این امر معضل بزرگی است.  
 
وزیر کشور تأکید کرد: به صورت متوسط امروز روزی 8 نفر به علت استعمال مواد مخدر غیراستاندارد و مسموم می‌میرند که معادل آن 3000 نفر در سال می‌شود که دومین میزان مرگ و میر بعد از تصادف است.  
 
رحمانی فضلی بیان داشت: ما برای اینکه بتوانیم با این مسئله مواجه شویم در 4 مرحله مبارزه را تعریف کردیم که مرحله اول پیشگیری است، چرا که هر چقدر راه درمان را در پیش بگیریم در خوشبینانه‌ترین حالت 20 درصد معتادین پاک می‌مانند و بقیه در جهت اعتیاد حرکت می‌کنند، لذا بهترین راه مبارزه، پیشگیری است.  
 
وی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید موضوع پیشگیری را بسیار موثر می‌داند و با سیاست اجتماعی کردن موضوع پیشگیری، به عنوان اصل مهم، مردم را وارد صحنه می‌کند تا خود آنان مانع این مسئله شوند.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: خانواده باید مراقب فرزندانش باشد تا بتوانیم این فرهنگ را در حوزه‌های اجتماعی رواج دهیم و درمان و پیشگیری را وارد اجتماع کنیم.  
 
وزیر کشور با بیان اینکه در طی 36 سال انقلاب در هرجا که مردم به عنوان نیروی تأثیرگذار وارد همکاری با دولت شدند در آن موفق شدیم گفت: در حوزه مواد مخدر نیز باید از این نیروی بسیار عظیم استفاده کنیم. 
 
رحمانی فضلی تأکید کرد: باید در راستای مبارزه با مواد مخدر جلساتی را با گروه‌های تأثیرگذار بگذاریم که اخیرا بنده با هنرمندان، علما، ورزشکاران، مداحان و همه اقشار تأثیرگذار جلسه داشتم و همه آنان را توجیه نمودم و بر این امر تأکید نمودم که سازمان مردم نهاد و خیریه را باید افزایش دهیم و به وسیله مردم با مواد مخدر مبارزه کنیم.  
 
وی اضافه کرد: رسانه‌های عمومی و در رأس آن صدا و سیما به عنوان نهاد تأثیرگذار باید آگاهی عمومی را افزایش دهد زیرا بسیاری از مردم از آثار سوء مواد مخدر خبر ندارند و با افزایش آگاهی‌شان این مشکلات کم می‌شود.   
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: هر خانواده باید متوجه خطرات مواد مخدر باشد و در این راستا از افراد خانواده خودش نگهبانی کند اگر فرزندی در ساعت 8 شب به هر بهانه‌ای به خانه نمی‌آید باید خانواده مواظب باشد زیرا اگر رصد خانواده از فرزندانش زیاد باشد امر پیشگیری محقق خواهد شد.  
 
وزیر کشور مرحله درمان را برای مبارزه با مواد مخدر مورد توجه قرار داد و گفت: در سال 92 در بحث درمان ما 764 هزار نفر معتاد را در 364 مرکز درمانی پذیرش کردیم و 34 هزار مرکز درمانی حدود 760 هزار مریض را پذیرش کرد.   
 
رحمانی فضلی ادامه داد: ما همچنین حدود 30 میلیارد تومان حق بیمه را دادیم، اما متأسفانه بعضی افراد وقتی که خوب می‌شوند حداکثر 20 درصدشان پاک شده و بقیه به چرخه اعتیاد باز می‌گردند.  
 
وی همچنین افزود: حدود 20هزار و 500 نفر معتاد را نیروی انتظامی از کف خیابانها جمع کرده و در 18 مرکز درمانی بستری شدند.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 2 دسته معتاد را ما به خانواده‌ها تحویل می‌دهیم گفت: 760 هزار نفر از معتادان در کف خیابانها هستند و معتادان مهاجرین 20 هزار و 500 نفرند که نیروی انتظامی آنها را جمع آوری می‌کند و در حدود 3 ماه آنها را درمان می‌کنیم که 2/92 درصد آنان در بخش خصوصی است که 82 درصد درمان آن را NGO ها ، خیریه‌ها‌، کمیته امداد و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می‌دهد.  
 
وزیر کشور به مرحله مقابله اشاره کرد و گفت: در سال 92 حدود 1734 عملیات داشتیم و از باندها و گروه‌های حمل مواد مخدر 573 تن مواد مخدر در سال 92 کشف کردیم که این عدد بسیار بزرگی است که متأسفانه به همین میزان 573 تن از این مواد مخدر 5500 تنش در عراق تولید می‌شود که در گذشته از مسیر ایران عبور می‌کرده اما امروزه این مواد در مرزها در حدود 90 درصد تحت کنترل است.  
 
رحمانی فضلی اضافه کرد: همچنین در حال حاضر مواد مخدر از مسیر آب‌های آزاد حمل می‌شود ما باید مبارزه را به مناطق مرزی بکشانیم و حدود 75 درصد از کشفیات ما در حوزه مرزها بود.  
 
وی تأکید کرد: 395 کارگاه تولیدی مواد مخدر صنعتی در سال 92 منحدم شد که واحدهای تولیدی کراک و شیشه را شامل می‌شد که آفت مهمی برای نسل جوان بود.  

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر حدود 276 هزار نفر را بازداشت کردیم که 4 درصد بیشتر از سال قبل بوده. همچنین 3 درصد آمار مرگ و میر را کاهش دادیم و در حوزه مقابله با مواد مخدر، با کمک نیز مردم و دستگاه‌های مرتبط از جمله مرزبانان، وزارت اطلاعات، بسیج، سپاه پاسداران، موفقیت‌هایی را داشتیم.  
 
وزیر کشور با بیان اینکه در سازمان بین‌المللی از ایران به عنوان کشوری که بیشترین فعالیت را در مقابله با استعمال مواد مخدر دارد یاد می‌شود گفت: بیش از 95 درصد مواد مخدر در افغانستان تولید می‌شود که مسیرش از ایران می‌گذرد که اگر ایران با این مسئله روبه رو نمی‌شد و جامعه بین‌المللی به این امر کمک می‌کرد شاید این چالش حل می‌شد امیدواریم که جامعه بین‌المللی در این راستا ما را حمایت کند.    
 
رحمانی فضلی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید در نظر دارد از خانواده معتادین که 1350 میلیون خانوار را تشکیل می‌دهد و شامل زنان، فرزندان و خانواده‌هایی هستند که زندانی دارند صیانت کرده و آنان را زیر چتر حمایتی خود قرار دهد تا این خانواده‌ها خود محل تولید بزه‌کاری نباشند.  
 
وی با بیان اینکه از کارهایی که در این زمینه انجام شده است، جامعه پذیر کردن معتاد بود گفت: ما در این راستا در تلاش هستیم که معتاد بعد از ترک به جامعه بازگردد و به رسانه‌ها تأکید کردیم که در این امر اطلاع‌رسانی کنند و هم خود معتادین تحت درمان روان‌شناسی و مدد کاری اجتماعی قرار بگیرند.  
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: به خانواده‌های معتادین سر می‌زدیم تا آسیب‌پذیری در آنان کم شود و در این راستا قراردادهایی با وزارت کار، تأمین اجتماعی، سازمان فنی و حرفه‌ای، کمیته امام، سازمان بسیج و سازندگی و ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد کردیم که شرایطی ایجاد کنیم خانواده‌ها با آموزش مهارتی و شغلی و دادن منابع لازم اشتغال را برایشان فراهم کنیم و خود را مقابل این خانواده‌ها مسئول بدانیم.    
 
وزیر کشور تأکید کرد: دولت جلسه‌ای را برای ارائه گزارش ستاد مواد مخدر گذاشت و رئیس جمهور در این امر تأکید داشت که همه وزرا و دستگاه‌های اجرایی کشور تمام امکانات خود را در حوزه پیشگیری، درمان و مقابله با مواد مخدر به کار بگیرند تا این بلای اجتماعی و آسیب بزرگی که جامعه را تهدید می‌کند مورد کنترل جدی قرار بگیرد.   
 
رحمانی فضلی افزود: باید در اجتماعی کردن این موضوع تلاش کنیم و نهادهای مردم نهاد و دلسوزان وارد صحنه شوند نهادهای مردمی در این راستا در سال 92 به میزان 53 درصد افزایش داشته و برخی سازمان‌های غیررسمی، رسمی شدند.  
 
وی تأکید کرد: ما به دنبال تشکیل سازمان خیریه هستیم و در استان‌های مختلف با خیرین جلسه گذاشتیم تا از خانواده‌های معتادین، خرده فروشان صیانت کنیم.   
 
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: به کمک مردم و به لطف خداوند و با تلاش دستگاه‌های اجرایی مرتبط اعم از سپاه، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، کمیته امداد، سازمان بهداشت و درمان سازمان بهزیستی، وزارت ارشاد، وزارت کشور و صدا و سیما با فعالیت و تأثیرگذاری‌شان باید همکاری‌های لازم را داشته باشند.  
 
وزیر کشور خاطر نشان کرد: امیدوارم دغدغه مقام معظم رهبری که درسال 85 سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر را اعلام کردند مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد و به دنیا ثابت کنیم کشور ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر پاک و موثر است.  




مطالب مرتبط
.